555AB.jpg

In 2012 heeft Annelies haar hart gevolgd en haar drukke carrière als grafisch vormgever op een laag pitje gezet. Ze is zich gaan ontwikkelen in de schilderkunst. 

 

Gedurende haar opleiding als grafisch ontwerper hield zij zich vaak bezig met het maken van collages. Dat waren complete schilderijen, en van docenten kreeg ze vaak te horen ‘om in te lijsten’. Hier werd eigenlijk al de kiem gelegd voor haar expressie door middel van een kunstwerk.

“Het ontwikkelen van een kunstwerk ervaar ik als een gevecht tussen controle en loslaten. Uiteindelijk resulteert dit in een ingetogen, maar ook expressief werk”

De favoriete onderwerpen van Annelies zijn stadsgezichten en mensen en zij laat zich inspireren door het straatleven, emoties, foto’s en bekende kunstenaars. Ook heeft zij een passie voor fotografie en is Annelies regelmatig met haar camera te vinden zowel in de stad als in de natuur.  

 

Momenteel volgt Annelies lessen aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren. Ze voert een losse schilderkunstige toets en beleeft veel plezier aan het schilderen. Naast acryl en olieverf werkt ze ook regelmatig met aquarel en gemengde technieken. 

 

Annelies werkt vanuit haar atelier aan huis in Harderwijk.

 

© 2019  ANNELIES VAN TURNHOUT