top of page

KUNST

 

GRAFISCH ONTWERP


LESSEN


EXPOSITIES

OVER MIJ

 

Telefoon 0341 – 41 64 32

mailannelies@solcon.nl

www.anneliesvanturnhout.nl

  • Black Facebook Icon
OVER ANNELIES

Annelies van Turnhout, 1962 geboren te Waspik. Woont en werkt in Harderwijk.

Opleidingen: 2/3 dimensionale vormgeving SOL Utrecht

Grafische ontwerpen: Grafische Lyceum Utrecht

KHL Kunstacademie Haarlem Leiden

 

 

In 2012 heeft Annelies van Turnhout haar veeleisende carrière als grafisch vormgever op een laag pitje gezet om haar hart te volgen: vrij beeldend werk maken. Ze begon met modeltekenen en gaandeweg heeft ze zich steeds verder ontwikkeld.

Annelies.jpg

“Het maken van een kunstwerk ervaar ik als een spel tussen controle en loslaten. Uiteindelijk resulteert dit in een ingetogen, maar ook expressief werk”.

Inmiddels zijn haar onderwerpen divers; van portretten tot stadsgezichten en landschappen. Ze gebruikt daarvoor uiteenlopende materialen. Ondanks die veelzijdigheid is haar werk altijd herkenbaar aan haar signatuur: de losse toets. De deze website zie je een neerslag van haar groeiproces en ontwikkeling. “Ik word gedreven door nieuwsgierigheid, ik wil blijven leren en mezelf uitdagen”.

In het afgelopen jaar is Annelies abstracter gaan werken, vorm en kleur staan meer op zichzelf. Daardoor zijn haar voorstellingen verder losgekomen van de herkenbare wereld. Sfeer en verbeelding hebben de overhand gekregen.“Ik beleef nu de vrijheid van het schilderen”.

Annelies van Turnhout werkt vanuit haar atelier aan huis in Harderwijk

mailannelies@solcon.nl

Telefoon 0341- 41 64 32

 

bottom of page